Acasă Politic Bucureşti: Ponta: Kovesi, propusă pentru a calma spiritele la Bruxelles

Bucureşti: Ponta: Kovesi, propusă pentru a calma spiritele la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

118264 – 04042013 – Premierul Victor Ponta a incercat sa explice miercuri seara numirea Laurei Condruta Kovesi in functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Victor Ponta a precizat ca aceasta institutie atrage cel mai mare interes din partea Comisiei Europene si a partenerilor internationali, fiind necesara numirea unei persoane agreate de acestia.

„Principala atentie a Comisiei Europene este asupra DNA. Toate celelalte institutii se ocupa de infractiuni grave, DNA are ca target coruptia la nivel inalt. Partenerii nostri europeni sunt in mod special interesati de cine va fi la DNA si primesc din tara tot felul de informatii cum USL vrea sa puna nu stiu ce fel de procuror obedient care va opri anchetele. Doamna Kovesi, prin functia pe care a ocupat-o si prin impresia creata la partenerii nostri, este o garantie pentru acestia, ca nu vrem sa facem din DNA un instrument care sa apere politicieni corupti”, a explicat premierul. 

De asemenea, el a precizat ca exista un „mare pericol” ca toata conducerea Parchetului sa ramana „prizoniera” in mana lui Daniel Morar. 

Ponta a precizat ca orice acte semnate de Morar in calitate de procuror general pot fi anulate, deoarece acesta nu mai poate detine aceasta functie. „Eu , ca ministru al Justitiei, mi-am facut datoria de a semnala CSM aceasta situatie. Intreaga responsabilitate apartine sectiei de procurori din CSM si domnului Morar care semneaza in mod ilegal documente”, a conchis Ponta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.