Acasă Politic Bucureşti: România vrea extinderea relaţiilor cu Uruguay

Bucureşti: România vrea extinderea relaţiilor cu Uruguay

DISTRIBUIȚI

118430 – 09042013 – Titus Corlăţean, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul său din Uruguay, Luis Leonardo Almagro Lemes, ministrul de Externe arătând că România doreşte dezvoltarea şi diversificarea relaţiilor cu această ţară.

„În cadrul convorbirilor de astăzi am trecut în revistă colaborarea noastră în diferite domenii şi am convenit, pe de o parte, continuarea mecanismelor deja funcţionale, iar, pe de altă parte, necesitatea dezvoltării şi diversificării acestora. Am evocat domeniile de interes de ambele părţi în care dorim să promovăm investiţiile reciproce, în care dorim să promovăm schimburile economice. Vorbim de infrastructură, navigabilitate, de domenii legate de înalta tehnologie, IT, de agricultură”, a afirmat Corlăţean.

Totodată, ministrul de Externe din Uruguay a declarat că între cele două ţări există domenii în care se poate dezvolta o colaborare economică.

„Cele două ţări au produse interesante, care ar putea duce la creşterea relaţiilor comerciale. Toate schimburile la nivel energetic pot deschide noi căi de colaborare”, a spus el.

Cu această ocazie, s-a semnat şi un program de colaborare în domeniile educaţiei şi culturii pentru perioada 2013-2018. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.