Acasă Politic Bucureşti: Situaţie alarmantă a traficului şi consumului de psihoactive

Bucureşti: Situaţie alarmantă a traficului şi consumului de psihoactive

DISTRIBUIȚI

118424 – 09042013 – Deputatul Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Camerei Deputaţilor a avut marţi, la Palatul Parlamentului, o întâlnire de lucru cu o delegaţie din partea Agenţiei Naţionale Antidrog condusă de chestorul de poliţie Sorin Oprea, directorul acestei instituţii. Organizată la iniţiativa deputatului, întâlnirea s-a constituit într-un prilej de identificare a punctelor de interes comune activităţii celor două instituţii.

           Din discuţiile purtate a rezultat certitudinea că traficul şi consumul de substanţe dopante (psihoactive) nu mai reprezintă, demult, un fenomen neglijabil în realităţile României contemporane. Atâta timp cât România constituie, tot mai des, o ţară de destinaţie şi nu doar una de tranzit pe traseul traficului de substanţe halucinogene, cât timp aria de distribuţie a acestora se extinde neîncetat, iar vârsta primului consum scade tot mai mult, este evident că ne aflăm într-o situaţie alarmantă, care nu îşi poate găsi rezolvarea decât prin implicarea fermă a tuturor factorilor responsabili.

           Din această perspectivă, directorul Agenţiei Naţionale Antidrog a folosit prilejul pentru a-şi prezenta atât realizările mai semnificative, cât şi principalele elemente ale strategiei sale pe termen mediu şi lung.

Preşedintele Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a ţinut să-şi asigure interlocutorii că este nu doar conştient de pericolul pe care fenomenul traficului şi consumului de substanţe dopante îl reprezintă pentru sănătatea tinerilor şi pentru siguranţa socială, în general, ci şi că este preocupat de modalităţile de combatere a acestuia încă de pe vremea în care era membru al Consiliului Judeţean Vrancea. Mai mult decât atât, Angel Tâlvăr s-a arătat dispus să acorde tot sprijinul său atât în ceea ce priveşte iniţierea unor proiecte de lege care să corecteze deficienţele actualului cadru normativ, cât şi în constituirea unui grup de sprijin parlamentar la nivelul comisiei pe care o conduce, care ar urma să acorde activităţii agenţiei suportul pe care aceasta îl va considera necesar. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.