Acasă Politic Bucureşti: Sprijin pentru muncitorii români din Olanda

Bucureşti: Sprijin pentru muncitorii români din Olanda

DISTRIBUIȚI

118297 – 04042013 – Codrin Scutaru, secretar de stat la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, a avut o întâlnire cu primarul şi vice-primarul oraşului Rotterdam, Ahmed Aboutaleb şi, respectiv, Hamit Karakus.

Rotterdam este cel de-al doilea oraş ca mărime din Olanda, cel mai mare port fluvial din Europa şi al treilea port din lume. Fiind un oraş cu o astfel de dinamică economică, este şi o destinaţie pentru persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Discuţiile pe care secretarul de stat le-a purtat s-au centrat pe dezvoltarea colaborării dintre instituţiile dintre cele două state în vederea protecţiei lucrătorilor români în Olanda, pentru consolidarea cooperării bilaterale în vederea combaterii muncii ilegale şi a tratamentelor inegale pe piaţa muncii, prin campanii media de conştientizare, implementare de proiecte comune şi schimb de informaţii şi experienţă cu privire la metode inovative de creare a unei pieţe inclusive a muncii.

În calitate de secretar de stat, Codrin Scutaru, a susţinut că „trebuie să se înţeleagă foarte clar că lucrătorii români reprezintă o forţă de muncă bine pregătită, capabilă de performanţe înalte, ce ar putea acoperi şi sectoare de activitate ce nu prezintă interes pentru munciitorii autohtoni. Un aspect problematic pentru lucrătorii români din Olanda este subutilizarea capitalului uman al acestora, care poate determina în timp pierderea competenţelor profesionale dobândite anterior”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.