Acasă Politic Cluj: Trimitere în judecată pentru evaziune fiscală de peste 5,3 milioane lei

Cluj: Trimitere în judecată pentru evaziune fiscală de peste 5,3 milioane lei

DISTRIBUIȚI

118389 – 08042013 – Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Cluj au dispus trimiterea în judecată a SC Mivalis Company SRL Gilău, judeţul Cluj, şi a lui Alin Sebastian Vele, asociat la această firmă, pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada 18 septembrie 2010 – 31 decembrie 2011, Vele, în calitate de asociat la SC Mivalis Company SRL, după ce a vândut pe teritoriul României 433 de autoturisme second – hand achiziţionate din ţări din spaţiul intracomunitar, nu a consemnat în actele depuse la administraţia financiară deconturile privind taxa pe valoarea adăugată şi nu a înregistrat în contabilitatea firmei sale veniturile aferente vânzărilor de autovehicule comercializate 19 noiembrie 2010 – 31 decembrie 2011.

În acest mod, Vele a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în valoare totală de 5.329.849 lei (echivalentul a aproximativ 1.254.082 euro) reprezentând taxa pe valoare adăugată şi impozitul pe venitul suplimentar.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Cluj se constituie parte civilă cu suma totală de 6.482.795 lei, reprezentând TVA, impozit pe venitul suplimentar şi penalităţile calculare la aceste sume.

Nu s-au luat măsuri asigurătorii în vederea recuperării acestui prejudiciu întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea celor doi inculpaţi.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.