Acasă Politic Constanţa: Centru de pregătire pentru paramedici şi salvatori la Constanţa

Constanţa: Centru de pregătire pentru paramedici şi salvatori la Constanţa

DISTRIBUIȚI

118465 – 10042013 – La Detaşamentul de Pompieri „Palas” din Constanţa a avut loc, miercuri, inaugurarea Centrului de Formare şi Pregătire în Primul Ajutor Calificat şi Descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa.

La inaugurare, au fost prezenţi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Constantin Cătălin Chiper, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, inspectorul general al IGSU, Ioan Baş, care s-au alăturat comenzii inspectoratului şi oficialităţilor judeţene şi locale participante la eveniment.

Amenajarea Centrului de Formare şi Pregătire în Primul Ajutor Calificat şi Descarcerare din cadrul I.S.U. Constanţa a beneficiat în 2012 de sprijin financiar din partea Grupului Rompetrol – susţinător al activităţii serviciului medical de urgenţă din România – suport asigurat prin programul „Împreună pentru fiecare”, potrivit unui comunicat al IGSU.

De asemenea, Fundaţia pentru SMURD a avut un rol important în achiziţionarea echipamentelor utilizate în dezvoltarea capabilităţilor profesionale.

„Diversitatea şi complexitatea misiunilor pe care le gestionăm presupun, pe de o parte, pregătirea personalului la cele mai înalte standarde, iar, pe de altă parte, existenţa dotărilor medicale performante menite să asigure răspunsul de calitate, chiar şi în cele mai dificile situaţii”, a declarat, în alocuţiunea de deschidere, Ioan Baş.

Cu o capacitate de 20 de cursanţi, centrul inaugurat astăzi se adaugă celor 12 deja existente la nivel naţional şi se prezintă atât ca o sursă de pregătire pentru personalul serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă din judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi serviciilor voluntare, cât şi de beneficii pentru constănţeni. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.