Acasă Politic Galaţi: Contrabandişti de ţigări, reţinuţi în Galaţi şi Tulcea

Galaţi: Contrabandişti de ţigări, reţinuţi în Galaţi şi Tulcea

DISTRIBUIȚI

 – 118464 – 10042013 – Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Galati,, sub coordonarea procurorilor DIICOT, cu sprijinul informativ si tehnic al SRI şi al Jandarmeriei, au destructurat un grup infracţional suspect de criminalitate organizată economico-financiară cu produse accizabile, care acţiona pe raza judeţelor Galaţi şi Tulcea.

         Din gruparea infractionala au fost identificate până in prezent 18 persoane – români sau cu dubla cetatenie, patru, dintre acestea fiind retinute pentru 24 de ore, urmand a fi prezentate astazi in fata instantei cu propunere de arestare preventiva.

            Prejudiciul creat statului roman de gruparea infractionala depaseste 400.000 lei, in urma perchezitiilor efectuate la membrii gruparii fiind confiscate 3.300 pachete de tigari, patru autovehicule si un pistol cu aer comprimat, iar o sumă de 20.000 lei fiind indisponibilizata.

Membrii gruparii aduceau în mod ilegal din Republica Moldova în România, prin PTF Galaţi-Rutier şi PTF Oancea, diferite cantităţi de ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Duty Free, disimulate în locaşuri special amenajate a mijloacelor auto care tranzitau PTF-urile, ulterior fiind descărcate şi comercializate pe raza judeţelor Galaţi şi Tulcea, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

In perioada mai 2012 – aprilie 2013, a fost probată cu documente introducerea in mod ilegal din Republica Moldova in Romania, a 40.000 pachete tigarete diferite marci.

În data de 9 aprilie, poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor poliţiei de frontieră gălăţene, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi şi cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, au efectuat 12 perchezitii domiciliare în mai multe locaţii din judeţele Galaţi şi Tulcea. În urma percheziţiilor au fost puse în executare 18 mandate de aducere pentru 18 persoane, bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 25 şi 63 de ani. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.