Acasă Politic Ilfov: Patru suspecţi de furt de bunuri de patrimoniu, retinuţi

Ilfov: Patru suspecţi de furt de bunuri de patrimoniu, retinuţi

DISTRIBUIȚI

118426 – 09042013 – Patru tineri au sustras bunuri aparţinănd patrimoniului naţional şi le-au vândut la un centru de colectare a fierului vechi.

În această dimineaţă, în jurul orelor 8.00, poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Snagov au fost sesizaţi de către un tehnician în cadrul Observatorului Geodinamic Căldăruşani, din localitatea Gruiu, satul Lipia, că, în noaptea de 8/9 aprilie a. c., persoane necunoscute au pătruns, prin efracţie în incinta institutului, de unde au sustras componente metalice ale unor staţii geodezice, care reprezintă obiecte de patrimoniu, în valoare de 40.000 euro.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat patru tineri din judeţele Vaslui şi Ialomiţa, suspectaţi de comiterea faptei. De asemenea, în urma cercetărilor, a reieşit că tinerii ar fi transportat obiectele respective, în greutate de peste o tonă, cu două bărci, traversâns Lacul Căldăruşani.

Bunurile sustrase au fost valorificate la un centru de colectare a fierului vechi din localitatea Fierbinţi-Târg, din judeţul Ialomiţa, pentru suma de 1.190 lei.

Pe numele celor patru tineri au fost emise ordonanţe de reţinere, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea şi Judecătoriei Buftea cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat.

Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.