Acasă Politic Viceprimarul din Târgu Cărbuneşti, în incompatibilitate

Viceprimarul din Târgu Cărbuneşti, în incompatibilitate

DISTRIBUIȚI

118223 – 02042013 – Agenţia Naţională de Integritate anunţă că a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către Iuliu Călina, viceprimar al oraşului Târgu Cărbuneşti din judeţul Gorj.

Potrivit ANI, în perioada exercitării de către Iuliu Călina a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Târgu Cărbuneşti (2008 – 2012), Primăria Târgu Cărbuneşti a încheiat cu S.C. Măceşu S.R.L. (societate în cadrul căreia soţia sa era asociat şi administrator, un contract de furnizare produse, încălcând, astfel, dispoziţiile Legii nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

La data de 28 iunie 2008, a fost validat mandatul lui Iuliu Călina de consilier local la Târgu Cărbuneşti. La data de 23 decembrie 2010, a fost ales în funcţia de viceprimar al oraşului Târgu Cărbuneşti pentru mandatul 2008 – 2012. La data de 27 iunie 2012, el a fost reales în funcţia de viceprimar al oraşului Târgu Cărbuneşti pentru mandatul 2012 – 2016.

Ana Călina, soţia acestuia, deţine începând cu anul 2003 calitatea de asociat şi funcţia de administrator al S.C. Măceşu S.R.L. La data de 20 aprilie 2010, Primăria Târgu Cărbuneşti a încheiat cu S.C. Măceşu S.R.L. un contract de furnizare produse.

Astfel, au fost identificate elemente de încălcare a legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, potrivit Legii nr.161/2003, ”consilierii locali (…) care au funcţia de (…) administrator (…) asociat la societăţile comerciale cu capital privat (…) nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii (…) de furnizare de produse (…) cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte (…)”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.