Acasă Politic Bucureşti: Originalul contractului cu Bechtel, de negăsit

Bucureşti: Originalul contractului cu Bechtel, de negăsit

DISTRIBUIȚI

121460 – 01082013 – Ministrul delegat pentru Marile Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, a explicat, miercuri seara, motivul pentru care contractul cu Bechtel a rămas secretizat. Contractul original, semnat in 2003, este de negasit, dar prevederile sale vor fi publicate imediat ce se va da de urma contractului.

”Nu am reusit la Ministerul Transporturilor sa se gaseasca varianta originala a contractului semnat. Exista copii, dar avem nevoie de documentul original pentru desecretizare. Contractul desecretizat publicat in 2006 e cel original din 2003, dar updatat cu actele aditionale din 2005. Nu s-a gasit varianta originala din 2003. Anexele au aparut dupa 2005. Contractul a fost desecretizat in 2006”, a sustinut Dan Sova la Digi24.

Ministrul a precizat ca pretul prevazut in actul aditional a crescut, de la 2,2 miliarde de euro, cat era in contractul initial, la 10 miliarde de euro.

„Boagiu (fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu, n.r.) a spus intr-o conferinta de presa ca a trebuit sa rezilieze partial. E clar ca modificarile din 2005 au dus contractul la 10 miliarde de euro. Oamenii asteapta sa vada pe ce cheltuieli nejustificate s-au dus banii”, a afirmat Dan Sova.

Miercuri, au fost desecretizate doar clauzele care modifica acordul initial semnat cu Bechtel in 2003, nu si contractul propriu zis.

„Oamenii asteapta sa vada unde s-au dus banii, ce avocati au fost platiti, cine sunt beneficiarii exproprierilor si ce bani au primit”, a mai spus Sova, precizand ca aceste informatii vor fi elaborate de catre Corpul de Control al Primului Ministru, „probabil prin octombrie”.  – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.