Acasă Politic Arad: Lapte stricat, distribuit elevilor din Arad

Arad: Lapte stricat, distribuit elevilor din Arad

DISTRIBUIȚI

123800 – 29102013 – In mai multe scoli din Arad au fost distribuite cutii cu lapte stricat in ultimele doua saptamani, au reclamat reprezentantii unor institutii de invatamant, dupa ce elevii au spus ca laptele are un gust amar.Drept urmare, autoritatile au retras peste 32.000 de cutii din doua loturi, iar in curand vor fi facute

controale la producatorul din Timis, potrivit RTV.

Este vorba despre cinci scoli din Arad, unde profesorii au acuzat ca laptele primit prin programul „Lapte si corn” nu era comestibil, unii dintre copii aruncandu-l.

„Laptele era stricat, cu un aspect neobisnuit, ca si apa cu var. Era tulbure, iar gustul chimic, puternic amar. Jumatate dintre elevii din clasa mea au aruncat laptele, iar cand l-am gustat, am avut impresia ca beau un colorant”, a precizat un cadru didactic de la Colegiul National „Vasile Goldis”.

„Doua zile la rand s-a adus lapte stricat in scoala si am sunat la Protectia Consumatorului pentru ca nu este admisibil sa ne jucam cu sanatatea unor copii”, a adaugat un alt profesor de la Scoala Generala „Mihai Eminescu”.

In plus, seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Arad, Gheorghe Iancu, a afirmat ca au fost retrase doua loturi de lapte.

„Este vorba despre un lot de 16.400 de portii si un al doilea de 16.000 de portii. Au fost prelevate probe pentru stabilirea parametrilor acestui produs si se face un control in depozitele producatorului din judetul Timis”, a declarat Iancu.

Firma care distribuie laptele in scolile din Arad este Zad Tiara, iar administratorul societatii a precizat ca laptele este produs de SC Simultan SRL din Timis.

„Nu stim ce este in neregula cu acest lapte, care are un gust foarte amar, pentru ca producatorul este o alta firma, noi fiind doar distribuitorul. Au fost probleme doar cu o parte din cantitatea distribuita. Asteptam rezultatele analizelor pentru a ne lamuri”, a declarat acesta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.