Acasă Politic Bihor: Şeful Culturii bihorene, reţinut

Bihor: Şeful Culturii bihorene, reţinut

DISTRIBUIȚI

123802 – 29102013 – Pocurorii DNA din Oradea efectuează cercetări penale față de Dumitru Adrian Dume, director general manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial

sau nepatrimonial.

Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora Dume ar fi conceput și pus în aplicare un sistem de plată privind proiecte finanțate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, prin întocmirea unor documente false menite să ateste, din punct de vedere financiar, cheltuieli legate de organizarea și desfășurarea unor evenimente care nu au avut loc în realitate, pentru perioada mai – iulie 2013.

Concret, la data de 24 mai 2013, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor a organizat o sesiune de selecție a unor proiecte care urmau să beneficieze, pe parcursul anului 2013, de finanțare nerambursabilă din fondurile acestei instituții. Ca urmare a acestei selecții, pentru două proiecte ale AsociaȚiei „Opera Per Sempre” s-a aprobat o finanțare în sumă totală de 50.000 lei.

Ulterior, Asociaţia înaintat către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor documente justificative referitoare la cheltuielile efectuate, pe baza cărora a fost virată în contul asociației suma totală de 36.000 lei. Din actele de la dosar a rezultat că, în realitate, evenimentele în cauză nu au avut loc, iar documentele justificative pe baza cărora Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor a efectuat plățile au atestat împrejurări nereale. Modul de operare ar fi fost conceput și pus în aplicare chiar de către directorul general manager Dume.

La data de 28 octombrie 2013, procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Dume, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la Judecătoria Oradea. – www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.