Acasă Politic Bruxelles: Hannes Swoboda, conştient că votul românilor contează

Bruxelles: Hannes Swoboda, conştient că votul românilor contează

DISTRIBUIȚI

123246 – 07102013 – Liderul socialiştilor din Parlamentul European (PE), Hannes Swoboda, a respins legătura dintre problema romilor şi aderarea României la Schengen şi a declarat că va merge în curând în Franţa pentru a transmite Parisului că Europa trebuie să sprijine Bucureştiul în încercarea de a deveni membru al acestui spaţiu.

            Swoboda a precizat, la RFI, că Executivul de la Bruxelles consideră că România este pregătită pentru aderarea la spaţiul Schengen, iar statele membre nu au de ce să pună la îndoială acest fapt.

            „Nu ţine de state individuale să pună asta (aderarea României la Schengen – n.r.) la îndoială. E foarte nefericit să faci legătura între problemele romilor şi problemele României în general”, a spus Hannes Swoboda.

            Totodată, el a criticat declaraţiile critice din Franţa la adresa României.

            „Ar fi bine pentru un ministru francez să apară mai puţin în public şi să ţină mai puţine discursuri şi să ajute România să obţină mai mulţi bani şi mai multe soluţii practice pentru integrare. Problema romilor nu trebuie folosită pentru a bloca intrarea României în Spaţiul Schengen”, a punctat liderul socialiştilor din Parlamentul European.

            Europarlamentarul austriac a precizat că va merge în săptămânile ce urmează în Franţa pentru a pleda pentru sprijinirea României în procesul de aderare la Schengen.

            „Noi suntem pentru aderarea României la Spaţiul Schengen (…). Eu voi merge în Franţa în săptămânile următoare şi vom spune foarte clar că Europa trebuie să sprijine aderarea României la Schengen şi că trebuie găsită o soluţie europeană, în cooperare cu autorităţile franceze şi române, cu ajutorul fondurilor europene, să se facă mai mult” pentru integrarea romilor, a subliniat Swoboda.

Politicienii francezi au avut în ultimul timp o serie de declaraţii privind problema romilor şi aderarea României la Schengen. Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a declarat recent în Adunarea Naţională, răspunzând unei întrebări adresate de Gilbert Collard, că Guvernul consideră că „nu sunt îndeplinite condiţiile pentru ca România să se integreze în spaţiul Schengen la 1 ianuarie 2014″. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.