Acasă Politic Bucuresti: ANI pregăteşte o platformă integrată pentru prevenirea conflictului de interese

Bucuresti: ANI pregăteşte o platformă integrată pentru prevenirea conflictului de interese

DISTRIBUIȚI

123825 – 30102013 – Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, miercuri, că pregăteşte o platformă integrată care va preveni, în timp real, conflictul de interese. În cadrul evenimentului Future Communities /Open Innovation Fair, Horia Georgescu, preşedintele ANI, a anunţat că platforma va preveni conflictul de interese la achiziţii

publice pe fonduri UE, dar şi la achiziţiile publice din tot sistemul naţional. În acest sens, Agenţia urmează să semneze contractul de finanţare în valoare de şapte milioane de euro, din fonduri structurale.

Platforma va fi operaţională până la jumătatea anului 2014 şi va funcţiona în felul următor: în momentul în care o firmă a unei persoane cu funcţie de decizie într-o instituţie va participa la o procedură de licitaţie cu rude până la gradul II (aşa cum este definit conflictul de interese), sistemul va emite un avertisment că este pe cale să se producă un conflict de interese.

„Am denumit acest sistem Prevent – o platformă integrată care va presupune interacţiunea cu Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, după care procesarea va fi făcută la ANI, prin analiza automată a datelor. Este primul sistem care va lucra în acest mod şi prima oară când aceste baze de date vor lucra împreuna, fără să fie nevoie să deschidem zeci şi mii de dosare pentru a bloca aceste proiecte care ar bloca absorbţia”, a adăugat preşedintele ANI.

În cadrul târgului Future Communities// Open Innovation Fair, inițiat de programul Biblionet și Ministerul pentru Societatea Informațională, mai mulţi tineri inventatori, antreprenori, reprezentanți ai domeniului public și privat și societății civile prezintă idei, soluții și tehnologii implementate la nivel local sau regional sau la nivel de concept. Târgul are loc în perioada 30 octombrie-1 noiembrie, la Biblioteca Națională a României. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.