Acasă Politic Bucuresti: GFR va primi inapoi garanția depusă pentru privatizarea CFR Marfa

Bucuresti: GFR va primi inapoi garanția depusă pentru privatizarea CFR Marfa

DISTRIBUIȚI

 123616 – 22102013 – Ministerul Transporturilor va returna garanția de 10 milioane de euro depusă de Grupul Feroviar Român pentru participarea la privatizarea CFR Marfă, iar contul escrow de 20 de milioane de euro a fost deja deblocat, a declarat, marți, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

„Garanția va fi returnată, așa cum au indicat și consultanții CFR Marfă, Mușat și Asociații și Deloitte. Contul escrow a fost deblocat, iar garanția urmează să fie returnată mâine”, a spus Mănescu.

Prin recuperarea acestor sume, Gruia Stoica nu a avut nimic de pierdut in urma privatizarii esuate.

Omul de afaceri Gruia Stoica, cel care controleaza Grup Feroviar Roman (GFR), castigatorul licitatiei, a anuntat luni, 14 octombrie, la finalul discutiilor de la Ministerul Transporturilor ca „vanzatorul nu si-a indeplinit clauzele suspensive” din contract.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a anuntat la randul sau, luni seara, desfiintarea contractului de vanzare-cumparare de actiuni, fara preciza clar motivul acestui esec. Ministrul a oferit cateva explicatii mai degraba confuze, refuzand sa dea detalii la insistentele jurnalistilor. Manescu a sustinut ca GFR ar fi putut plati pentru actiunile CFR Marfa, ca ministerul a indeplinit toate conditiile pentru transferul de proprietate si ca procesul de privatizare va fi reluat.www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.