Acasă Politic Bucuresti: Oferta publica initiala pentru actiunile Romgaz incepe pe 22 octombrie

Bucuresti: Oferta publica initiala pentru actiunile Romgaz incepe pe 22 octombrie

DISTRIBUIȚI

 – 123594 – 21102013 – Oferta publica initiala de listare la bursa a actiunilor Romgaz incepe marti, 22 octombrie, dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat vineri prospectul de oferta.

Cu numai doua zile in urma, sambata, Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizari din Departamentul pentru Energie, declarase pentru ca subscrierile din oferta Romgaz vor incepe luni si abia de miercuri acestea vor fi operate in sistem, intrucat este nevoie de mai multe activitati premergatoare.

„Oferta Romgaz va incepe luni, asa cum am stabilit, chiar daca prospectul a fost aprobat in Adunarea Generala a Actionarilor abia vineri seara. De luni se vor putea face subscrieri, care vor incepe sa fie operate in sistem abia de miercuri. Pana atunci se vor deschide conturi, se vor face lucrurile premergatoare. Oricum, pana miercuri nu puteam face o comunicare privind situatia subscrierilor. Bancile si consultantii implicati in acest proces ne-au dat asigurari ca nu va fi nicio problema sa procedam asa”, a spus Dumitrascu.

El a precizat ca, in acest fel, se rezolva si conformarea la legislatia din domeniu, care cere sa treaca doua zile lucratoare intre aprobarea prospectului si inceperea ofertei.

Pretul orientativ de vanzare a fost stabilit intre 24 si 32 de lei pe actiune, ceea ce reprezinta un interval de pret intre 7,38 si 9,84 dolari SUA pentru un Certificat Global de Depozit (GDR), fiecare GDR reprezentand o actiune.

Oferta publica initiala include actiuni si Certificate Globale de Depozit pentru publicul din Romania si actiuni si GDR-uri pentru investitorii institutionali din afara Romaniei.

Ministerul Economiei ofera pana la 57.813.360 de actiuni reprezentand intre 1,39 miliarde de lei si 1,85 miliarde de lei (426,66 milioane de dolari SUA pana la 568,88 milioane de dolari SUA), incluzand 13% fond de stabilizare.

Pretul indicativ implica o capitalizare de piata pentru companie intre 9,25 si 12,33 miliarde de lei ( intre 2,84 si 3,79 miliarde dolari SUA).

Dupa oferta, Ministerul Economiei va detine cel putin 70% din actiunile companiei, iar Fondul Proprietatea isi va mentine pachetul existent de 15% din actiunile companiei, restul fiind reprezentat de actiunile tranzactionate liber pe piata.

Crearea Registrului Institutional si prezentarea ofertei catre investitori (roadshow) incep luni si sunt planificate sa se incheie pe 31 octombrie. Oferta pentru investitorii mici incepe din 22 octombrie si este planificata sa se incheie pe 31 octombrie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.