Acasă Politic Bucuresti: Ponta promite cresteri de pensii si salarii in 2014

Bucuresti: Ponta promite cresteri de pensii si salarii in 2014

DISTRIBUIȚI

123208 – 06102013 – Premierul Victor Ponta a anunţat sâmbătă, că pensiile şi salariile vor creşte începând de anul viitor. „Anul viitor, cu siguranţă, vom indexa pensiile, cel puţin cu rata inflaţiei. De fapt, mai mult decât rata inflaţiei, pentru că se pare că după nişte alarme false că o să fie mega-inflaţie, o să avem undeva spre 2% inflaţie. Foarte mică”, a declarat Victor Ponta.

            La bilanţul a 550 de zile de la învestirea Guvernului său, Ponta a ţinut să menţioneze realizările Cabinetului, dar şi viitoarele măsuri.

            „Sunt lucruri importante pe care le-am realizat în aceste 550 de zile, dar sunt lucruri şi mai importante pe care trebuie să le realizăm. Din punctul de vedere al datelor economice, cred că am îndeplinit ce era mai important. Am reuşit să câştigăm marele pariu cu fondurile europene. În ce priveşte obligaţiile internaţionale, am încheiat cu bine un acord cu FMI, am semnat unul nou. Avem o creştere economică peste cea prognozată – 1,7%. Ne achităm în continuare de toate obligaţiile, salariile au fost reîntregite, nu am mărit nicio taxă importantă. A rămas cota unică 16%, TVA de 24%. Încadrarea în deficit e o obligaţie pe care România o are ca membru al UE”, a mai spus premierul Ponta.

            „Dacă vorbim de gaz, da, e vorba despre independenţă energetică. Noi, în momentul acesta, importăm tot. Mai există un proiect pe care l-am discutat – cablul de transport de energie între Turcia şi România. Ar putea să înceapă chiar de anul viitor, dacă toate condiţiile sunt îndeplinite, din partea premierului Ergodan. Consumul domestic a avut o creştere la momentul în care am dat înapoi salariile bugetarilor. Dar în zona privată nu s-a întâmplat aşa. Anul viitor, cu siguranţă indexăm pensiile, cu rata inflaţiei, avem la salarii un spaţiu egal cu rata inflaţiei, pentru a creşte salariile cele mai mici din zona de stat”, a mai declarat Ponta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.