Acasă Politic Bucuresti: Selgros dă vina pe ANSVSA

Bucuresti: Selgros dă vina pe ANSVSA

DISTRIBUIȚI

123857 – 31102013 – Lantul de hipermarketuri Selgros a dezvaluit, joi, ca anuntase Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Animalelor (ANSVSA) despre problema carnii de pui alterata inca din luna septembrie, insa autoritatile nu au facut nimic in acest sens.

Reprezentantii Selgros au precizat ca, din luna septembrie, compania a inceput sa refuze livrarile de carne de pasare pe care le primea de la Avicola Calarasi, pentru ca aceasta nu indeplinea standardele de siguranta, potrivit Digi 24.

Lantul de hipermarketuri sustine ca a anuntat atunci ANSVSA despre problema carnii alterate de la Avicola Calarasi, insa Directia Sanitara nu a luat nicio masura. Un reprezentant Selgros a precizat ca societatea este obligata de lege sa anunte autoritatile cu privire la diverse neregului, dar si de propriile standarde de siguranta si calitate. Acesta a adaugat ca lotul cu probleme, care nu a fost acceptat de la Avicola Calarasi, a fost distrus.

Din spusele reprezentantilor Selgros, se pare ca autoritatile stiau despre carnea de pui, suspectata ca ar fi infestata cu salmonella, dar au actionat abia dupa ce presa a publicat informatii despre evaziunea fiscala cu produse alimentare in valoare de 50 de milioane de euro, in care sunt implicate mai multe persoane cunoscute.

Pe de alta parte, ANSVSA neaga ca ar fi fost anuntata de Selgros in legatura cu lotul de carne cu neregului, sustinand ca nu au primit nicio sesizare legata de incidentul din septembrie.

Inspectorii de la ANSVSA efectueaza controale, joi, la un abator al Avicola Calarasi, de unde provin mai multe tone de carne de pui stricata, depistate si confiscate in ultimele zile.

Pana miercuri, peste 13 tone de carne de pasare fusesera retrase de la comercializare din Bucuresti si Brasov, alte tone de carne fiind confiscate pana joi si din alte orase. Vladimir Manastireanu, vicepresedinte ANSVSA, a precizat ca toate loturile de carne care au ramas in supermarketuri sunt sigure pentru consum.

Scandalul carnii de pui alterate a izbucnit in momentul in care presa a facut publice informatii despre evaziunea fiscale cu produse alimentare de 50 de milioane de euro. Un total de 16 persoane au fost arestat pana in perezent in acest caz, iar alti zeci de suspecti sunt cercetati. Printre acestia se numara si senatorul PSD de Giugiu, Nicolae Badalau, dar si procurorul-sef Angela Nicolae si a fiului acesteia. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.