Acasă Politic Bucuresti: Sindicaliștii din administrația publică amenință cu greva generală

Bucuresti: Sindicaliștii din administrația publică amenință cu greva generală

DISTRIBUIȚI

123618 – 22102013 – Biroul Federal al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) s-a reunit pentru a discuta lipsa de reacţie şi dezinteresul manifestate de către Guvernul României faţă de problemele cu care se confruntă salariaţii din administraţia publică locală.

În urma discuţiilor s-a hotărât „reînaintarea listei de revendicări şi acordarea unui termen de zece zile reprezentanţilor Guvernului României, în vederea constituirii unei comisii formată din reprezentanţi cu putere decizională din fiecare minister, în vederea organizării unei întâlniri cu reprezentanţii FNSA, pentru a discuta şi soluţiona revendicările federaţiei. În cazul în care Guvernul va manifesta acelaşi dezinteres faţă de problemele salariaţilor din administraţia publică locală, iar întâlnirea nu va fi organizată sau va fi organizată cu desemnarea unor reprezentanţi ai ministerelor fară putere decizională, FNSA va demara procedura pentru obţinerea autorizaţiei în vederea pichetării timp de nouă zile lucrătoare consecutive a sediului Guvernului. La această acţiune de pichetare vor participa, prin rotaţie, reprezentanţi ai sindicatelor de pe întreg teritoriul ţării, sub coordonarea unui vicepreşedinte al FNSA. În tot acest timp, membrii de sindicat aparţinând federaţiei noastre vor participa, în paralel, la acţiunile organizate de către colegii din cadrul CNS Cartel Alfa. În vederea redobândirii şi apărării drepturilor membrilor de sindicat din administraţia publică locală din România şi pentru reîntregirea veniturilor acestora, dacă aceste acţiuni de protest nu vor avea efectul scontat, FNSA va organiza toată gama de acţiuni de protest prevăzută de lege, care pot culmina cu declanşarea grevei generale în administraţia publică locală din România”, potrivit unui comunicat al FNSA.

Sindicaliştii din administraţia publică revendică promovarea proiectului de act normativ pentru modificarea Legii nr. 62/2011, aşa cum a fost discutat şi negociat cu organizaţiile sindicale şi patronale; reîntregirea veniturilor salariale avute la 31 decembrie 2009; plata orelor suplimentare şi deblocarea posturilor vacante acolo unde este cazul; constituirea fondului de premiere în limita a 10% din fondul de salarii; acordarea de premii anuale din economiile la fondul de salarii; acordarea sporurilor de până la 15% pentru personalul care participă în comisiile de specialitate, cum ar fi: comisia de disciplină, comisia paritară, comisia de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor etc.; promovarea actului normativ de completare a Legii nr. 84/2012, legea amnistiei fiscale pentru bugetari, privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice, aşa cum a fost iniţiat de către un grup de senatori şi negociat cu FNSA; trecerea pe grilele de salarizare, conform Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi modificarea articolelor privind drepturile de natură salarială şi nesalarială, cu precizarea nominală a acestora; promovarea unui act normativ prin care să se reglementeze plata despăgubirilor stabilite prin hotărâri judecătoreşti irevocabile de îndată şi integral (şi nu eşalonat), în mod special pentru drepturile de natură salarială, precum şi în cazul concedierilor nelegale; urgentarea adoptării proiectului de modificare a Legii nr. 155/2010 a Poliţiei locale; analizarea posibilităţii aplicării cotei progresive de impozitare şi renunţarea la cota unică de impozitare; instituirea pensiei de serviciu pentru toţi bugetarii care sunt supuşi unor regimuri de incompatibilităţi stabilite prin legi speciale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.