Acasă Politic Buzau: Agricultorii buzoieni reclama probleme de impozitare

Buzau: Agricultorii buzoieni reclama probleme de impozitare

DISTRIBUIȚI

123694 – 24102013 – Membrii Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice împreună cu parlamentarii USL de Buzău, au fost invitaţi, pe 23 octombrie, să ia parte la şedinţa din Sala Mare a Consiliului Judeţean, unde au dezbătut în prezenţa agricultorilor şi aleşilor locali buzoieni proiecte legislative aflate pe agenda comisiei parlamentare. Atât agricultorii cât şi primarii buzoieni prezenţi la eveniment au ridicat probleme complexe a căror rezolvare va intra în atenţia comisiei de specialitate din Camera Deputaţilor.

Şedinţa de lucru a avut pe ordinea de zi, pentru raport, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unităţi administrativ-teritoriale şi în administrarea consiliilor locale ale acestora. “Această legislaţie care priveşte zona silvică trebuie coroborată cu Noul Cod Silvic care va fi votat în Parlament până la sfârşitul anului” a declarat liderul Grupului PNL din Camera Deputatilor, George Scutaru.” Rămâne de discutat cu Romsilva bugetul secvenţial astfel încât primarii din zonele de munte să fie ajutaţi cu cofinanţare pe termen lung, indiferent de coloratura politică.” a adăugat liderul liberal.

În prezenţa invitaţilor din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi ai Ministerului Finanţelor Publice, s-au purtat discuţii referitoare la noua Politică Agricolă Comună, posibilităţile de finanţare de la bugetul de stat, la Stadiul aplicării PNDR (2007- 2013), precum şi la previziunile pentru PNDR-ul 2014 – 2020. „Consider că în judeţul Buzău agricultura este ramura economică cu cel mai mare potenţia,l dar trebuie să recunoaştem că sunt şi foarte multe probleme care trebuie rezolvate prin dialog. Din rândul agricultorilor s-au ridicat foarte multe ­pro­bleme pertinente şi cel mai probabil comisia va ţine cont de acestea”, a declarat preşe­dintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu, participant la lucrările comisiei.

Preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera De­putaţilor, liberalul Nini Săpunaru, consideră că întâlnirea cu agricultorii buzoieni a fost una constructivă. „Am luat decizia ca în fiecare miercuri să facem discuţiile în teritoriu. Discutând aceste lucruri pe teren, avem şi ocazia să preluăm o parte din ­pro­bleme şi au fost foarte multe lucruri pe care le-am aflat şi le-am rezolvat adunând la masa discuţiilor asociaţiile de agricultori din diferite zone ale ţării. Concomitent cu propunerile noastre legislative am prezentat şi proiectul agricol comunitar pentru 2014-2020 pentru că este pentru prima dată când România ştie pe ce bani mizează în următorii patru ani şi ce ne aşteaptă timp de şapte ani, iar agricultorii îşi pot face astfel un plan de afaceri. La Buzău, agricultorii ne-au ridicat o problemă legată de impozitare. Eu, spre exemplu, nu sunt de acord ca odată ce s-a introdus acest impozit forfetar pe suprafaţă – care de altfel nu este un impozit, ci o formă de plată a cheltuielilor – agricultorii să mai fie impozitaţi în alt mod. Rămâne să discut la Mi­nisterul de Finanţe şi să dau un răspuns pertinent peste două săptămâni pentru că este o problemă importantă pe care nu am mai întâlnit-o până acum”, a declarat deputatul vrâncean Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera De­putaţilor.  – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.