Acasă Politic Cluj: Traficant de influenta si complicele, trimisi in judecata

Cluj: Traficant de influenta si complicele, trimisi in judecata

DISTRIBUIȚI

 123728– 25102013 – Procurorii DNA din Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Nicolae Florea, pentru trafic de influență, şi a lui Constantin Remus Stoiacoviciu, în stare de libertate, pentru complicitate la trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut că, în perioada iulie-octombrie 2013, Florea a pretins de la un denunțător 10.000 de euro și 2.400 de lei din care a primit efectiv 2.400 lei și 5.000 de euro precum și un inel din aur cu o valoare de 1.000 de lei, pentru ca în schimb să își exercite influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor directori din cadrul CNCF CFR S.A. și respectiv a ministrului secretar de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, astfel încât aceștia să încheie un contract de vânzare a 1.500 tone șină de cale ferată cu o firmă aparținând soției denunțătorului.

În baza unei înțelegeri prealabile, Stoiacoviciu i-a acordat ajutor în săvârșirea infracțiunii de trafic de influență lui Florea, căruia i l-a prezentat pe cumpărătorul de influență (denunțător în cauză) pe care l-a convins cu privire la pretinsa influență a lui Florea asupra factorilor decidenți din cadrul CNCF CFR S.A. și cu privire la necesitatea plății sumelor de bani pretinse de traficantul de influență.

Suma menționată de 5.000 euro a fost primită de Florea pe 3 octombrie 2013, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Pe 3 octombrie 2013, Tribunalul Cluj a admis propunerea formulată de procurori, dispunând arestarea preventivă a lui Florea pentru 29 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.