Acasă Politic Londra: Seful diplomatiei romane ii acuza pe politicienii britanici de xenofobie si...

Londra: Seful diplomatiei romane ii acuza pe politicienii britanici de xenofobie si populism

DISTRIBUIȚI

123380 – 13102013 – Ministrul de Externe al Romaniei, Titus Corlatean, prezent intr-o vizita de lucru la Londra, i-a criticat pe politicienii britanici, acuzandu-i ca dau dovada de „xenofobie” si „populism” prin felul in care trateaza problema migratiei. In scurta sa vizita in Regat, Corlatean nu s-a sfiit sa critice atitudinea

„profund neprofesionista” a politicienilor englezi, potrivit Ziare.com.

Intr-un atac mascat la formatiunea extremista UKIP, Titus Corlatean a vorbit despre dezbaterile pe tema infractionalitatii, a economiei si a lipsei locurilor de munca, adaugand ca „este usor sa castigi voturi ducand o politica xenofoba”.

De asemenea, ministrul roman de Externe a precizat pentru jurnalistii britanici ca cel mai tare l-a dezamagit modul in care a tratat presa din Marea Britanie problema imigrantilor romani.

„Vreau sa spun ca suntem foarte dezamagiti. Nu am venit aici ca sa critic presa britanica, dar, totusi, nu ne asteptam la asa ceva din partea Marii Britanii”, a mai spus Corlatean, laudandu-se cu previziunile de crestere economica ale tarii noastre, care sunt mai mare decat cele prevazute pentru englezi.

„Sunt multe oportunitati de afaceri profitabile in tara mea pentru britanici. Si se traieste bine, avem o comunitate britanica activa. Vrem sa incurajam nu doar investitiile britanice, ci si oamenii din aceasta tara sa vina la noi. (…) Avem banci puternice, o moneda puternica, o infrastructura solida, agricultura, tehnologie. Chiar sunt oportunitati”, le-a mai spus ministrul roman de Externe celor din Marea Britanie.

Totusi, Corlatean a spus a ca romanii sunt pro-europeni si ca nu si-ar imagina Uniunea Europeana fara Marea Britanie, care nu ar avea decat de pierdut de pe urma unei astfel de excluderi.

In ceea ce priveste scenariul avansat de voci precum Nigel Farage, conform carora sute de mii de romani ar emigra odata cu deschiderea totala a granitelor, ministrul roman de Externe a spus ca Romania a atins punctul maxim in ceea ce priveste capacitatea de export de forta de munca.

„Romanii care voiau sa plece au plecat inca de dinainte sa intram in Uniunea Europeana. Au plecat in Italia, au plecat in Spania, suntem latini si este mai usor sa se integreze si sa invete limba. Nu cred ca se va inregistra o crestere a numarului de romani care pleaca din tara dupa 1 ianuarie”, a mai precizat Corlatean, adaugand, totusi, ca s-a simtit plecare unor specialisti precum medici sau ingineri in statele din Vest. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.