Acasă Politic Olt: Vicepresedintele CJ Olt, urmarit penal pentru omor din culpă

Olt: Vicepresedintele CJ Olt, urmarit penal pentru omor din culpă

DISTRIBUIȚI

123692 – 24102013 – Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Olt, Marius Oprescu, este urmarit penal pentru pentru cinci infractiuni, intre care ucidere din culpa, in acest caz fiind cercetat si un medic de la Spitalul Judetean, care ar fi incercat sa falsifice probele pentru alcoolemie.

Una dintre victimele accidentului de circulatie comis de acesta, in seara zilei de 3 octombrie, langa orasul Piatra Olt, a decedat, marti.

Parchetul Judecatoriei Slatina a anuntat ca procurorii au inceput urmarirea penala in cazul vicepresedintelui Consiliului Judetean (CJ) Olt Marius Oprescu, pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, abuz in serviciu contra intereselor publice, fals privind identitatea si refuzul, impotrivirea ori sustragerea de la recoltarea probelor biologice sau stabilirea alcoolemiei.

Accidentul a avut loc pe raza satului Criva care tine de orasul Piatra-Olt, localitatea de resedinta a oficialului oltean. Oprescu conducea masina de serviciu cand a intrat in coliziune frontala cu partea din spate a carutei, care era, se pare, nesemnalizata.

In urma impactului, persoanele aflate in atelaj, au fost ulterior transportate la Spitalul Judetean din Slatina cu diverse rani. Una dintre ele a decedat, Oprescu fiind cercetat pentru omor.

„Eram la volanul masinii de serviciu, mergeam pe un drum judetean. La un moment dat, din cauza lipsei de vizibilitate, am intrat in coliziune cu o caruta nesemnalizata. Am sunat la 112, a venit politia, mi-au recoltat probe de sange.

Victima care a decedat a fost internata in Bucuresti pentru a se afla si daca are alte boli, in afara rupturii de splina produse de accident. Medicii i-au mai dat trei diagnostice, printre care si TBC. Exista posibilitatea ca omul sa nu fi murit din cauza accidentului”, a povestit Oprescu miercuri, pentru Digi 24. Demnitarul a fost acuzat de medicul Sorin Lesnic de la spitalul din Slatina unde a murit victima ca a facut presiuni pentru modificarea raportului medico-legal intocmit dupa deces, Oprescu respingand insa aceste acuzatii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.