Acasă Politic Polonia: Emil Constantinescu a participat la aniversarea lui Lech Walesa

Polonia: Emil Constantinescu a participat la aniversarea lui Lech Walesa

DISTRIBUIȚI

123137 – 02102013 – Fostul preşedinte al României Emil Constantinescu a fost prezent la Berlin, în perioada 25 – 28 septembrie, la Summit-ul Intercontinental 2013, „Perspectiva relaţiilor internaţionale şi interculturale: construind punţi între Europa, SUA, Rusia şi China”. În calitate de preşedinte al Academiei Culturale din Berlin,

Emil Constantinescu a susţinut un discurs la panelul „Importanţa investiţiei în educaţia şi dezvoltarea tinerilor pentru întărirea cooperării intercontinentale”.

Printre personalităţile prezente la summit s-au numărat Franco Frattini, ministru de Externe al Italiei 2002-2004 şi 2008-2011, preşedintele Organizaţiei pentru Dezvoltare şi Educaţie în cadrul Institutului pentru Diplomaţie Culturală din Berlin, Francesco Profumo, fost ministru al Educaţiei din Italia, fost rector al Universităţii Politehnice Turin, Simon Crean, fost ministru pentru Dezvoltare regională al Australiei, Takeshi Nakane, ambasadorul Japoniei în Germania, şi Nazar al Baharna, secretar general al ICD pentru Mediere în zonele de conflict, fost ministru de Externe din Bahrain.

Pe 28-29 septembrie, preşedintele Constantinescu a fost prezent la Gdansk, la cea de-a 70-a aniversare a preşedintelui Lech Walesa.

În 29 septembrie 2013 a avut loc cea de-a şasea ediţie a Premiilor Lech Walesa, un premiu instituit de Lech Walesa în 2008, care este acordat unei persoane, instituţii sau acţiuni ce promovează cooperarea dintre naţiuni şi luptă pentru respectarea drepturilor omului. Premiul, în valoare de 100.000 de dolari, va fi donat de către câştigător unei organizaţii pe care acesta o va alege ulterior. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.