Acasă Politic Prahova: Fost angajat al SSG, retinut pentru evaziune si spalare de bani

Prahova: Fost angajat al SSG, retinut pentru evaziune si spalare de bani

DISTRIBUIȚI

123552 – 18102013 – Marcel Păvăleanu, fost angajat la secretariatul General al Guvernului (SSG), în funcţia de consilier, demis în urmă cu şase luni, a fost reținut de procurori pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Procurorii au dispus, joi, reținerea a şase persoane pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Din rechizitoriu reiese că „inculpații, în perioada 2012-2013, prin intermediul unui lanț comercial fictiv, în care erau incluse aproximativ 60 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Prahova şi municipiului Bucureşti, din care o parte aveau comportament tip „fantomă”, au simulat operaţiuni comerciale de achiziţie/livrare mărfuri şi servicii, ce au avut ca rezultat diminuarea bazelor impozabile fiscale”, informează Observatorul de Prahova.

Sumele de bani rezultate din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală erau retrase în numerar din conturile bancare ale societăţilor comerciale, prin simularea unor operaţiuni contabile nereale de creditare a propriilor firme.

Până în prezent prejudiciul estimat se ridică la suma de 149.800.000 lei.

Persoanele reţinute urmează să fie prezentate instanţei pentru arestarea preventivă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.