Acasă Politic Strasbourg: Corina Crețu a pledat pentru semnarea Acordului de asociere UE-Republica Moldova

Strasbourg: Corina Crețu a pledat pentru semnarea Acordului de asociere UE-Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

 123619 – 22102013 – Europarlamentarul PSD Corina Cretu, vicepresedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, a pledat, la Strasbourg, pentru incheierea, la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, din noiembrie, a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana. Corina Cretu a declarat, in plenul forului europarlamentar, ca gaseste nefireasca nemultumirea Rusiei fata de semnarea unor acorduri economice intre UE si tari ca Ucraina, Moldova sau Georgia.

Vicepresedintele socialist a criticat embargoul impus de Moscova importului de vinuri, presiunile politice si santajul energetic, comercial si militar exercitate in ultimele luni asupra Republicii Moldova. „Este regretabil ca Rusia, membra a Consiliului Europei si a OSCE, considera inca un act de ostilitate la adresa sa aspiratia europeana a unor state ex-sovietice. Este dreptul suveran al oricarui stat da a-si defini optiunile de politica externa”, a precizat Corina Cretu.

„Felicit Presidintia lituaniana pentru impulsionarea procesului de asociere si solicit Comisiei Europene si Consiliului UE sa sustina in continuare reformele si consolidarea progreselor democratice in tarile Parteneriatlui Estic. Este in interesul nostru ca aceste tari sa beneficieze de oportunitatile accesului la pietele Uniunii, pentru a se dezvolta si a oferi cetatenilor o viata decenta”, a declarat europarlamentarul Corina Cretu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.