Acasă Politic Strasbourg: Ioan Enciu: România şi Bulgaria nu mai pot fi ţinute la...

Strasbourg: Ioan Enciu: România şi Bulgaria nu mai pot fi ţinute la marginea spaţiului Schengen

DISTRIBUIȚI

 123630 – 22102013 – Eurodeputatul social-democrat Ioan Enciu a susținut astăzi un discurs extrem de dur în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, în care a declarat că România și Bulgaria au respectat toate regulile impuse de accesul în spațiul Schengen, arătând că acum este rânduli insituțiilor europene să aplice aceste reguli și să le respecte. Mai mult decât atât, Ioan Enciu a avertizat că România și Bulgaria nu mai pot fi ținute la marginea spațiului Schengen, ca niște țări de mâna a doua.

“Atrag astăzi atenția asupra faptului că România și Bulgaria nu mai pot să fie ținute la marginea spațiului Schengen, ca niște țări de mâna a doua. România și Bulgaria au respectat regula jocului, acum este vremea ca arbitrii să aplice regulile. România și Bulgaria trebuie scoase de urgență de pe agenda campaniilor electorale în care politicieni cinici și fără imaginație caută să căștige voturi abordând retorica xenofobă”, a declarat Ioan Enciu în plenul Parlamentului European.

Europarlamentarul PSD a arătat că în nenumărate rânduri insituțiile europene au recunoscut faptul că România și Bulgaria au îndeplinit cerințele acquisului Schengen, însă până acum accesul celor două țări a fost amânat fără argumente.

“În Iunie 2011, a fost rescunoscut, în Consiliul JAI, faptul că România și Bulgaria au îndeplinit toate cerințele aquisului Schengen. Mai mult, Consiliul JAI a decretat ca acest lucru să se facă „cât mai curând posibil și nu mai tarziu de septembrie 2011″. La Consiliul European din 2 martie 2012 s-a cerut în mod deschis ca acesta <<să ia o decizie favorabilă accederii României și Bugariei la spatiul Schengen>>”, mai arătat Ioan Enciu.

La finalul declarației sale, europarlamentarul român și-a avertizat colegii eurodeputați că: “Dacă România și Bulgaria nu vor fi incluse de urgență în spațiul Schengen, atunci noi toți ne vom face vinovați de sabotarea arhitecturii UE și a subminării tratatelor europene”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.