Acasă Politic Strasbourg: Sabin Cutas, împotriva stigmatizării pe baze entice

Strasbourg: Sabin Cutas, împotriva stigmatizării pe baze entice

DISTRIBUIȚI

 123631 – 22102013 Europarlamentarul Sabin Cutaș a criticat, în plenul Parlamentului European, stigmatizarea populației de etnie romă în Uniunea Europeană, făcând referire la recentele declarații ale ministrului francez de Interne, Manuel Valls. El a semnalat totodată că toți cetățenii Uniunii Europene au dreptul de a circula liber pe teritoriul acesteia. Eurodeputatul român a reamintit trecutul sumbru al Europei, exprimându-și speranța ca valorile Uniunii să primeze.

„Cazul Leonardei, o tânără oprită de forțele de poliţie în timpul unei excursii școlare pentru a fi repatriată către Kosovo, șochează în continuare opinia publică. În același timp, numeroși romi, mulți dintre ei cetățeni europeni, se confruntă cu practici discriminatorii şi cu standarde duble”, a declarat Sabin Cutaş.

„Generațiile care au asistat la ororile secolului trecut au sperat ca stigmatizarea pe baze etnice să nu se repete pe continentul nostru. Iată însă că astăzi anumiți oameni politici, în goana după voturi, cer expulzarea populației rome. Este oare nevoie să reamintim că orice cetățean european are dreptul, garantat prin Tratat, de a circula oriunde dorește pe teritoriul Uniunii? A devenit oare libera circulație un drept doar pentru aceia dintre noi care dețin statutul de cetățean european de primă mână? Ar trebui să ne întrebăm încotro se îndreaptă o Europă care pare să fi uitat de valorile sale”, a conchis Sabin Cutaş. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.