Acasă Politic Urmariti penal pentru escrocarea unor firme de leasing cu peste un milion...

Urmariti penal pentru escrocarea unor firme de leasing cu peste un milion de euro

DISTRIBUIȚI

123198 – 04102013 – O grupare infracţională, formată din 11 persoane, care avea ca scop înşelarea unor companii de leasing româneşti şi a altor instituţii ale statului, în vederea obţinerii unor beneficii financiare, a fost destructurată de poliţiştii de frontieră ieşeni.

În urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea procurorilor DIICOT din Iaşi, în cooperare cu poliţişti din cadrul Departamentul Poliţiei de Frontieră al Republicii Moldova şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Cluj, au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor patru autoturisme, 330 înscrisuri, zece agende cu diferite însemnări şi numere de telefoane, cinci ştampile rotunde, 12 telefoane mobile, cinci cartele SIM, trei laptop-uri, un hard disk şi patru unităţi centrale PC.

Din primele date reiese că prejudiciul cauzat de membrii grupării unor firme de leasing este de peste un milion de euro

Liderul grupării era un bărbat cu dublă cetăţenie română şi moldovenească, care, în prezent, se află într-un penitenciar de maximă siguranţă, pentru executarea unei sentinţe.

 

Cele 11 persoane care locuiau atât în România cât şi în Republica Moldova achiziţionau de la firme de leasing româneşti, în nume propriu sau al unor firme pe care le administrau, autovehicule pe care apoi le duceau în Republica Moldova, unde le vindeau unor persoane folosind acte false. Ulterior, autovehiculele, fie erau declarate în România ca fiind furate, fie persoanele nu-şi achitau obligaţiile de plată faţă de firmele de leasing.

În momentul în care maşinile erau trecute prin punctele de trecere a frontierei dintre România şi Republica Moldova, acestea aveau toate documentele legale. Astfel, au fost traficate peste 40 de autovehicule, producând un prejudiciu de 1.057.838 de euro unui număr de 11 firme de leasing.

Grupul era foarte bine organizat şi structurat pe patru nivele: şase persoane se ocupau de procurarea actelor necesare achiziţionării maşinilor de la firmele de leasing, alţi doi le transportau în Republica Moldova, iar doi facilitau înmatricularea autovehiculelor în ţara vecină. Toţi erau coordonaţi de liderul grupului.

În baza datelor obţinute în ziua de 2 octombrie a.c., în ambele state au avut loc concomitent 15 percheziţii domiciliare, în România fiind vizate judeţele Prahova, Cluj, Maramureş, Neamţ şi municipiul Bucureşti, iar în Republica Moldova, municipiul Chişinău şi raioanele Bubuieşti şi Soroca.

Împotriva celor 11 persoane s-a dispus începerea urmăririi penale pentru iniţiere sau constituire ori aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional, în vederea săvârşirii de infracţiuni, înşelăciune, delapidare şi tăinuire. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.