Acasă Politic Vaslui: Saci cu euro, ridicati din casele vamesilor de la Albita

Vaslui: Saci cu euro, ridicati din casele vamesilor de la Albita

DISTRIBUIȚI

123691 – 24102013 – Saptesprezece persoane, printre care se numara si fosta sefa a Vamii Iasi, au fost saltati in noaptea de miercuri spre joi, in casele acestora fiind gasiti cinci saci cu sute de mii de euro.

Aproximativ 150.000 de euro au fost ridicati din casele suspectilor, existand indicii ca banii proveneau din spaga adunata de la cei care treceau frontiera prin vama Albita, scrie Ziarul de Iasi.

Sumele ridicate din casele vamesilor variaza de la 2.000 de euro la 37.000 de euro, majoritatea fiind in bancnote mici. De asemenea, in poseta uneia dintre angajatele vamii Albita a fost gasita suma de aproximativ 4.000 de euro.

Cei care doreau sa treaca granita fara a fi controlati introduceau in pasaport bancnote de 5, 10 sau 50 de euro. Spre deosebire de vamesii de dincolo de Prut, romanii se multumeau cu sume mici de bani. Calatorii care omiteau sa puna banii in pasaport erau controlati la sange si tinuti in vama ore intregi.

Potrivit anchetatorilor, in perioada mai-octombrie 2013, mita pentru a trece granita fara ca marfa sau incarcatura masinii sa fie verificate era intre 50 si 100 de euro. Un vames a fost gasit cu 3.000 de euro asupra sa dupa o tura de noapte. Altul adunase acasa 100.000 de lei si 10.000 de euro.

Procurorii DNA au strans probe timp de mai multe luni cu ajutorul unor camere de supraveghere si a microfoanelor.

27 de perchezitii au avut loc in judetele Iasi, Vaslui si Republica Moldova. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.