Acasă Centru Alba Alba: Proteste impotriva proiectului Roșia Montană

Alba: Proteste impotriva proiectului Roșia Montană

DISTRIBUIȚI

123900 – 04112013 – Cateva sute de persoane au participat, duminica seara, la Alba Iulia, Campeni si Bistra la proteste fata de proiectul minier de la Rosia Montana, cerand respingerea acestuia si interzicerea mineritului pe baza de cianuri.

La Campeni, aproape 250 de persoane s-au adunat in centrul orasului, in fata statuii lui Avram Iancu, scandand lozinci prin care au cerut respingerea proiectului minier de la Rosia Montana. Participantii la protest au venit atat din Campeni, cat si din orasul Abrud si din comunele limitrofe, iar unii dintre ei au avut steaguri tricolore si afise cu Avram Iancu si Horea. Oamenii au fluierat si au intonat cantece patriotice, iar in finalul protestului au pornit intr-un mars pe strazile din oras.

Un protest similar a avut loc, duminica, si la Bistra, o comuna din Muntii Apuseni, unde aproape 200 de persoane au protestat fata de proiectul minier de la Rosia Montana. Protestul a durat aproape doua ore, iar o parte dintre participanti s-au alaturat duminica seara protestatarilor de la Cimpeni.

Si la Alba Iulia peste 50 de persoane au protestat, duminica seara, fata de proiectul minier si au parcurs intr-un mars mai multe strazi din municipiu, fluierand, batand din tobe si din sticle de plastic si scandand „Alba Iulia trezeste-te” si „Uniti salvam Rosia Montana”. Protestul a durat peste o ora, dupa care participantii s-au imprastiat, anuntand ca se vor intalni si duminica viitoare.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcovet, a declarat ca toate cele trei proteste au fost autorizate si nu au fost marcate de incidente, fiind monitorizate de echipaje de jandarmi.

Din 1 septembrie, in Capitala si in mai multe orase din tara au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Rosia Montana. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.