Acasă Politic Austria: MAI prezintă la Viena politicile României în domeniul migraţiei

Austria: MAI prezintă la Viena politicile României în domeniul migraţiei

DISTRIBUIȚI

123978 – 06112013 – Secretarul de stat Bogdan Tohăneanu participă, în calitate de reprezentat al Ministerului Afacerilor Interne, la cea de-a XX-a aniversare a Centrului Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor în domeniul Migrației. Evenimentul se desfășoară în perioada 6 – 7 noiembrie ac., în Austria, la Viena și are ca temă

“10 observații cu privire la viitorul migrației”.

În acest context, oficialul M.A.I. va prezenta politicile elaborate și implementate de ţara noastră în domeniul migrației.

Simpozionul din acest an reunește oficiali guvernamentali, practicieni, cercetători, precum și reprezentanți ai organizațiilor internaționale, instituțiilor UE și ai mass-media.

Lucrările vor fi deschise de Peter Widermann, director general al Centrului Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor în domeniul Migrației şi de Johanna Mikl – Leitner, ministrul de Interne al Austriei. Discuţiile vor viza schimbul de informaţii cu privire la programele regionale în domeniu, precum şi evoluția fenomenului migrației în Europa.

Centrul Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor Migraționale (ICMPD) a fost înfiinţat în anul 1993, la inițiativa Austriei și Elveției. Organizația a fost creată pentru a servi ca mecanism de sprijin pentru consultările informale, precum și pentru a oferi servicii de expertiză privind problemele de migrație și azil.

ICMPD este o organizație internațională cu 15 state membre (Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia și Elveția) şi are reprezentanţe regionale în Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu și America de Sud.

Totodată, organizaţia deţine şi statutul de observator O.N.U. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.