Acasă Politic Bihor: Evazionişti cu fructe, trimişi în judecată

Bihor: Evazionişti cu fructe, trimişi în judecată

DISTRIBUIȚI

123879 – 01112013 – Procurorii DIICOt din Oradea au dispus trimiterea în judecată a 16 inculpaţi, dintre care cinci în stare de arest preventiv, pentru constituire a unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului fiind de peste cinci milioane euro.

Din probele administrate în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada iunie 2010 – mai 2011, trei dintre inculpaţi au iniţiat pe seama SC A.G SRL, o procedură pentru achiziţionarea de fructe în valoare de peste un milion de euro de la firme din Ungaria şi Italia, prin interpunerea unor societăţi comerciale pe care le-au înfiinţat şi controlat, în scopul deducerii cheltuielilor de TVA şi a celor legate de descărcarea de gestiune, fără drept, precum şi pentru obţinerea de foloase băneşti necuvenite.

Liderii grupului infracţional organizat au înfiinţat patru societăţi comerciale interpuse „ tip fantomă” prin intermediul cărora au realizat un circuit de documente financiar-contabile tip „suveică” pe o perioadă de circa două luni de zile pentru fiecare, acestea fiind intermediare în raporturile comerciale intracomunitare cu fructe dintre SC A.G SRL şi alte societăţi comerciale din Ungaria şi Italia.

În cele patru societăţi comerciale interpuse, au fost numiţi în calitate de administratori şi asociaţi, cinci dintre inculpaţi, persoane cu o situaţie materială precară, uşor de manipulat.

Grupul infracţional organizat a fost sprijinit de trei inculpaţi, persoane cu antecedente penale şi colegi de penitenciar cu unul dintre liderii grupului infracţional organizat.

Achiziţiile intracomunitare de fructe efectuate de societăţile comerciale interpuse au fost finanţate de SC A.G SRL prin spălarea banilor dobândiţi din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Inculpaţii au dobândit foloase necuvenite în valoare de peste un milion de euro.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bihor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.