Acasă Politic Bihor: Prins la frontieră cu bani de Patrimoniu

Bihor: Prins la frontieră cu bani de Patrimoniu

DISTRIBUIȚI
bani_vechi

bani_vechi124247 – 18112013 – Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat un român care intenţiona să scoată din ţară 169 monede şi150 bancnote foarte vechi, suspecte a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional. În dimineaţa zilei de 17 noiembrie 2013, la PTF Bors, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, conducând

un autoturism marca “Seat”, un român în vârstă de 36 ani, domiciliat pe raza judeţului Bihor.

            Având suspiciuni că acesta ar transporta bunuri fara documente legale, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport si bagajelor celui in cauză.

            Poliţiştii de frontieră au dfescoperit în rucsacul bărbatului 169 monede emise, incepand cu anul 1867, de autoritatile romane şi 150 bancnote foarte vechi, emise incepand cu anul 1850, de autoritatile din Romania, Austria sau Ungaria, despre care exista suspiciuni ca pot face parte din Patrimoniul Cultural Naţional.

            Pentru că obiectele respective nu erau însoţite de certificat de export eliberat de Direcţia Cultură Culte şi Patrimoniu din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor şi sunt suspecte ca pot face parte din Patrimoniul Cultural Naţional, acestea au fost ridicate in vederea trimiterii spre expertizare catre o echipă de specialisti din cadrul Muzeului “Tării Crişurilor”.

            Bărbatul a declarat că nu stia că aceste bunuri, descoperite asupra sa, pot face parte din patrimoniul cultural naţional, sau că are nevoie de autorizaţie specială pentru a le transporta în străinătate, acesta intenţionând să participe în Ungaria la o expoziţie numismatică.

            Poliţiştii de frontieră il cerceteaza pe barbat pentru „tentativă de export ilegal de bunuri culturale mobile”. – www.promptmedia.ro


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.