Acasă Politic Bucuresti: 154 de ani de la înfiinţarea Statului Major General

Bucuresti: 154 de ani de la înfiinţarea Statului Major General

DISTRIBUIȚI

124084 – 11112013 – Statul Major General a sărbătorit cei 154 de ani de la înfiinţare printr-un eveniment aniversar desfăşurat luni la Ministerul Apărării Naţionale. Invitat la activitate, ministrul Apărării, Mircea Duşa, i-a felicitat pe reprezentanţii Statului Major General şi a apreciat activitatea personalului din structura de conducere a Armatei.

„A fost un an greu, cu multe realizări. Doresc să le mulţumesc tuturor celor care au fost implicaţi direct în pregătirea şi conducerea misiunilor din teatrele de operaţii şi celor care au coordonat intervenţiile militarilor în sprijinul populaţiei”, le-a spus ministrul Mircea Duşa celor prezenţi la eveniment.

Ministrul s-a referit şi la provocările Statului Major General, în special la cele legate de dinamica viitoare a trupelor româneşti în Afganistan, precum şi la reconfigurarea unei structuri de forţe moderne, bine dotate şi sustenabile din punct de vedere financiar.

Şeful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, a subliniat în discursul său rolul deosebit al Statului Major General în construirea şi conducerea armatei unui stat membru NATO şi UE. “Mulţumesc tuturor celor care fac parte din Statul Major General pentru loialitatea şi respectul faţă de structura în care lucrează şi pentru profesionalismul, spiritul de sacrificiu şi dăruirea în îndeplinirea misiunilor primite. Continuitatea eforturilor şi perseverenţa vor asigura consolidarea încrederii şi a respectului pe care cetăţenii le au faţă de Armata României”, a spus generalul-locotenent Ştefan Dănilă.

În cadrul ceremoniei, militari din Statul Major General au primit medalii şi decoraţii, în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile şi înaltul profesionalism dovedite în executarea misiunilor încredinţate. Totodată au fost decernate şi premiile Gândirea Militară Românească.

Statul Major General este o structură de conducere întrunită, responsabilă cu reglementarea şi coordonarea activităţilor militare în domeniul instrucţiei şi exerciţiilor, are un rol important în managementul personalului, este structura care elaborează planurile strategice, doctrinele şi actele normative cu caracter general, planifică structura de forţe şi propune înzestrarea armatei funcţie de necesarul de capabilităţi, potrivit unui comunicat al MInisterului Apărării. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.