Acasă Politic Bucuresti: Adjunctul APIA, Aurel Pană, a fost trimis în judecată

Bucuresti: Adjunctul APIA, Aurel Pană, a fost trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

124037 – 08112013 – Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Aurel Pană, director general adjunct Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru luare de mită și trafic de influență, și a lui George Mugur Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, cercetat pentru trafic de influență și complicitate la luare de mită.

Între mai și august 2013, în calitate de director general adjunct la APIA și președinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achiziția de ulei în cadrul programului PEAD 2013, Pană, împreună cu Voinea, în baza unei înțelegeri prealabile, a pretins de la denunțător 10% din valoarea contractelor (aproximativ 1.200.000 de euro) și externalizarea serviciilor de transport, pentru a derula procedura de achiziție organizată de APIA.

Cei doi urmau trebuiau să influențeze și pe ceilalți membri ai comisiei de licitație astfel încât ofertele formulate de către societatea denunțătorului să fie declarate câștigătoare și pentru a asigura societății susținere în ceea ce privește derularea contractelor (plăți în avans, modificarea favorabilă a graficului de livrări, confirmarea unor livrări neefectuate)

De asemenea, Pană este acuzat că a pretins reprezentanților unei societăți comerciale suma de 1.000.000 euro și subcontractarea serviciilor de transport către o anumită firmăpentru a o favoriza la licitație.

În aceeași perioadă, Voinea a obținut un contract de lucrări prin care firma denunțătorului se obliga să plătească către SC Evalserv Standard SRL suma de 516.871,00 lei la care se adaugă T.V.A. 124.049,04 lei și i-a înlesnit lui Pană Aurel semnarea unui contract de transport încheiat de către o societatea comercială cu societatea denunțătorului.

Pe 15 august 2013, Pană și Voinea au fost arestați preventiv de Tribunalul București, ulterior această măsură preventivă a fost prelungită până la data de 11 noiembrie 2013.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.