Acasă Politic Bucuresti: Cadrele didactice cer alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie

Bucuresti: Cadrele didactice cer alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie

DISTRIBUIȚI

123871 – 01112013 – Peste 1.000 de membri ai Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ vor picheta luni, 4 noiembrie 2013, începând cu orele 11.00, Palatul Parlamentului, acțiunea având ca scop principal derminarea senatorilor și deputaților să aloce 6% din PIB pentru sistemul de învățământ.

Pe lângă solicitarea de acordare a 6% din PIB, membrii FSE „Spiru Haret“ mai cer modificarea Legii educației naționale, o lege specială pentru salarizarea personalului din învățământ (didactic, didactic auxiliar și nedidactic), debirocratizarea actului educational, depolitizarea sistemului de învățământ preuniversitar și deblocarea reală a posturilor didactice auxiliare și nedidactice. 

 „Pot să spun că actualul Guvern a avut cea mai lungă perioadă de pace socială. Am tot sperat că promisiunile făcute, înainte de alegeri, vor fi materializate. Nu pot să neg redeschiderea dialogului social și rezolvarea unor probleme din sistemul educațional. Totuși, revendicările principale nu și-au găsit încă soluții. Ne dorim ca prin acest pichet să le arătăm politicienilor că, dacă pe ei nu îi interesează ce se întâmplă cu cei peste 3,5 milioane de elevi și peste 350.000 de angajați din învățământ, pe noi ne interesează“, a declarat Marius Nistor, președinte FSE „Spiru Haret“. 

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare și vor putea culmina, în condițiile în care cererile FSE “Spiru Haret” nu vor fi rezolvate, cu blocarea anului școlar

Pichetul de pe 4 noiembrie face parte din acțiunile promovate în cadrul campaniei noastre, lansate pe 5 octombrie 2013, sub îndemnul „Apel pentru Educație! – Apel pentru viitorul României!“. În cadrul acesteia, FSE „Spiru Haret“ încearcă, pe mai multe căi, să determine clasa politică să crească alocațiile bugetare pentru educație și, în același timp, să acorde mai multă atenție problemelor reale cu care se confruntă sistemul de învățământ. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.