Acasă Politic Bucuresti: Dan Valentin Fatuloiu s-a pensionat

Bucuresti: Dan Valentin Fatuloiu s-a pensionat

DISTRIBUIȚI

124199 – 15112013 – Chestorul-șef Dan Valentin Fătuloiu a decis să se pensioneze din cadrul Ministerului Administrației și Internelor. Președintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale lui Dan Fătuloiu cu ministerul Afacerilor Interne. Chestorul Fătuloiu ocupa din luna ianuarie,

2013 funcția de șef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

            Dan Fătuloiu, fost şef al Poliţiei Române şi fost secretar de stat în MAI, a fost demis în urma scandalului generat de asasinarea lui Gheorghiţă Mararu,după care a fost numit la conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

            În vârstă de 57 de ani, chestorul Dan Valentin Fătuloiu a fost şeful Poliţiei Române între 2005 şi 2007, când a plecat de la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române, fiind desemnat şef al Biroului ataşatului afacerilor interne în Statele Unite ale Americii, în funcţia de ministru-consilier. Din 2009, a fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor şi şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică al MAI.

            Fătuloiu a fost demis în 23 noiembrie 2010 din funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI. Decizia a fost luată în urma verificărilor făcute de Corpul de control al MAI la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ. Controlul a fost dispus în urma asasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamţ şi după ce şeful IPJ Neamţ Aurelian Vasea Şoric a fost acuzat că ar ”pactiza” cu lumea interlopă. Aurelian Şoric şi-a dat demisia la scurt timp după declanşarea scandalului de la Neamţ şi a fost cercetat disciplinar la nivelul MAI.

            Numele lui Dan Valentin Fătuloiu a apărut şi în dosarul în care omul de afaceri gălăţean, Cătălin Chelu, a fost prins în flagrant când încerca să-i ofere mită lui Fătuloiu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.