Acasă Politic Bucuresti: DNA rămâne competentă doar pentru prejudiciile de peste un milion de...

Bucuresti: DNA rămâne competentă doar pentru prejudiciile de peste un milion de euro

DISTRIBUIȚI

124140 – 13112013 – Preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea care scoate de sub competenţa DNA cercetarea abuzurilor cu prejudicii mai mici de milion de euro. DNA nu va mai avea în competenţă cercetarea unor abuzuri cu prejudiciu mai mic de un milion de euro. Aceste cazuri vor trece în competenţa parchetelor.

            Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, ”preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 63/2013 pentru modificarea Art. 13 alin. (1 indice 2) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 43/2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie”.

            OUG 63/2013 prevede că DNA este competentă să efectueze urmărirea penală dacă s-a cauzat o pagubă materială mai mare decât echivalentul în lei a un milion de euro, în cazul infracţiunilor de abuz în serviciu, prevăzute de articolele 246, 247, 248 şi 248 indice 1 din Codul penal.

            Ministerul Justiţiei (MJ) arăta, la 19 iunie, că modificarea legislativă a fost solicitată deoarece normele care stabilesc competenţa DNA au dus la supraîncărcarea procurorilor.

            Proiectul de aprobare a ordonanţei a fost adoptat, în 18 septembrie, şi de Camera Deputaţilor.

            În urma modificărilor aduse OUG 43/2002, DNA are în competenţă doar infracţiunile de abuz în serviciu cu prejudiciu mai mare de un milion de euro, cauzele de evaziune fiscală, înşelăciune şi de fraudă vamală cu acelaşi nivel al daunelor revenind DNA doar dacă au legătură cu fapte de corupţie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.