Acasă Politic Bucuresti: Doar prin lege se poate reduce poluarea în Capitala

Bucuresti: Doar prin lege se poate reduce poluarea în Capitala

DISTRIBUIȚI
oprescu15

oprescu15124175 – 14112013 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat joi la Conferinta “Managementul Mobilitatii”, organizata de Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Asociatia Green Revolution.

Tema conferintei a fost „Dezvoltarea mobilitatii urbane si a cadrului de dezbatere privind politicile publice, in vederea asigurarii unei infrastructuri moderne de transport si a reducerii nivelului de poluare.”

            Sorin Oprescu a multumit oganizatorilor pentru ca aduc in atentia publica si dezbat o problematica majora cu care se confrunta marile orase. Edilul a explicat ca Primaria Municipiului Bucuresti a conturat din 2010 o strategie de dezvoltare urbana integrata si durabila a Capitalei si a zonei sale de influenta.

            „In cadrul acestei strategii am luat serios in considerare respectarea angajamentelor de insanatosire ambientala , prevazute in protocolul de la Kyoto (Japonia), acordand o atentie deosebita problemei transporturilor publice urbane si promovarii modalitatilor denumite de specialisti “curate”, in stricta concordanta cu recomandarile si politicile Comisiei Europene in acest domeniu. Conceptul strategic Bucuresti 2035, care exprima viziunea de dezvoltare durabila a orasului, este creatia unei echipe extinse de profesionisti in domeniu, arhitecti si urbanisti, profesori si sociologi, specialisti in mediu, in circulatie, ingineri de trafic si economisti”, a spus Oprescu.

            Primarul general a precizat ca avem nevoie de prevederi si reglementari clare in legislatia rutiera si in Codul rutier.

            „Pana nu schimbam cadrul legal care vine din urma cu 23 de ani, din 1990, pana nu reusim sa ne stabilizam în sensul dorinţei de investiţie si a restructurarii unor unitati din acestea producatoare fie de curent electric, fie de energie termica, fie de transport, nu putem sa facem absolut nimic. Fara regulament, norme si standarde precise in acest sens, riscam sa avem in continuare dificultati in realizarea a ceea ce ne-am propus. Avem nevoie de o colaborare stransa intre Autoritatea locala si organizatiile de profil, care sa determine modificarile legislative necesare”, a susţinut Oprescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.