Acasă Politic Bucuresti: Fregata “Regina Maria” se întoarce din misiune

Bucuresti: Fregata “Regina Maria” se întoarce din misiune

DISTRIBUIȚI

123903 – 04112013 – Ministrul Apărării, Mircea Duşa, participă luni, de la orele 11.00,  în portul militar Constanţa, la ceremonia de sosire a fregatei „Regina Maria” care a participat în luna octombrie la operaţia „Active Endeavour”, acțiune desfăşurată în Marea Mediterană sub conducerea NATO.

            La ceremonie vor mai participa oficialităţi militare, reprezentanţi ai autorităţilor locale, veterani, cadre militare în rezervă şi în retragere, precum şi membri ai familiilor echipajului, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

            În perioada în care a participat la Operaţia „Active Endeavour”, fregata „Regina Maria” a parcurs 5.791 de mile marine, 604 ore de marş, a monitorizat 198 de nave şi a interogat 81 dintre ele. 

Operaţia „Active Endeavour” a luat fiinţă în anul 2001, ca răspuns imediat al NATO la atacurile teroriste împotriva Statelor Unite ale Americii din 11 septembrie. În cadrul acesteia, navele militare NATO patrulează în Marea Mediterană pentru a monitoriza transporturile de mărfuri şi pentru a descuraja activităţile teroriste şi traficul ilegal. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.