Acasă Politic Bucuresti: ITM, pe teren

Bucuresti: ITM, pe teren

DISTRIBUIȚI

124141 – 13112013 – Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 4 – 8 noiembrie 2013, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.413.700 lei. Au fost depistate 328 de persoane care lucrau fără forme legale. Dintre acestea 178 erau din municipiul Bucureşti.

            În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 1.762 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 1.854.200 de lei. Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 1.290.000 de lei.

            Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate 5 propuneri de cercetare penală. Pentru 22 de persoane fizice s-au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru că au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

            În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.298 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 559.500 de lei. Au fost sancţionaţi 945 de angajatori şi au fost constatate 1.638 de deficienţe. La un angajator din judeţul Cluj s-a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare. De asemenea, la un angajator din Dolj s-a dispus sistarea activităţii până la remedierea deficienţelor.

            Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 23 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă, potrivit unui comunicat al Inspecţiei Muncii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.