Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Niță, audiat la DNA în dosarul șpăgii de la Hidroelectrica

Bucuresti: Ministrul Niță, audiat la DNA în dosarul șpăgii de la Hidroelectrica

DISTRIBUIȚI

123992 – 07112013 – Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, a fost audiat joi la DNA ca martor în dosarul Hidroelectrica. Acesta a afirmat că nu are nicio implicare în dosar. În cadrul anchetei, Eugen Brădean – director de trading la Hidroelectrica – şi Ioan Mihăilă – fost membru în Consiliul de Supraveghere al

companiei şi fost consilier al ministrului Constantin Niţă, au fost deja arestați preventiv.

Potrivit DNA, în octombrie, Ioan Mihăilă, membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica SA şi consilier al ministrului delegat pentru Energie, i-a promis 1,4 milioane de euro în schimbul unui vot favorabil încheierii unui contract bilateral pe patru ani, prin care Hidroelectrica urma să vândă energie electrică unei societăți comerciale, în condiţii defavorabile Hidroelectrica.

Procurorii au susţinut, în referatul prin care au propus arestarea preventivă a celor doi, că Eugen Brădean l-a abordat pe holurile instituţiei pe Remus Vulpescu, căruia i-a spus că poate primi între 500.000 şi un milion de euro de la nişte „parteneri”, pentru a sprijini acordarea de contracte de vânzare a energiei electrice unei firme.

Societatea suspectată în dosar este Energon Power & Gas din Cluj, alte trei-patru persoane urmau să fie mituite pentru obținerea votului, dar niciun alt numenu a răzbătut din anchetă.

În timpul discuţiei, Brădean, „pentru a întări seriozitatea ofertei făcute”, ar fi acceptat remiterea către Vulpescu a unui avans de 20%, respectiv aproximativ 200.000 de euro, fiind dispus să negocieze cu cei care ofereau această sumă un avans mai consistent de 35 la sută.

Numele lui Constantin Niță apare în interceptările aflate în dosar, într-o convorbire între cei implicaţi în dosar.

Eugen Brădean spune într-o discuţie cu Vulpescu că „presupune” ca şi ministrul Constantin Niţă e implicat în această megaafacere pe spinarea Hidroelectrica şi că, probabil, în spatele firmei în cauză s-ar afla vechii „băieti destepti”.

În acest dosar, la DNA au fost audiaţi miercuri, ca martori, fostul şef al Serviciului Român de Informaţii Virgil Măgureanu şi fiul fostului şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţiei Internă (DGIPI) din Ministerul Afacerilor Interne Virgil Ardelean, Alin Ardelean. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.