Acasă Politic Bucuresti: Petitie pentru sustinerea egalitatii de sanse intre femei si barbati

Bucuresti: Petitie pentru sustinerea egalitatii de sanse intre femei si barbati

DISTRIBUIȚI

123911 – 04112013 – Deputatul PSD Ana Birchall a lansat o petiţie pentru susţinerea propunerii sale legislative privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi. Demersul are rolul de a sustine proiectul legislativ in momentul in care, dupa adoptarea din Senat, intra in dezbaterea Camerei Deputatilor.

Propunerea legislativa presupune, printre altele plată egală pentru muncă egală, eliminarea discriminării de gen din relaţiile de muncă şi interzicerea discriminării de gen în privinţa accesului la instruire şi formare profesională.

„Discriminarea de gen rămâne, din păcate, un subiect de actualitate în România, dar şi în Europa. Datele disponibile până acum au arătat că la nivel european principalele victime ale crizei economice au fost femeile, indiferent dacă ne referim la salarizare, la găsirea unui loc de muncă, la păstrarea locurilor de muncă aparținând femeilor sau la promovarea în funcții de decizie. Acest lucru trebuie să se schimbe. Am descoperit că în anul 2012, femeile din România au câştigat în medie cu 215 lei mai puţin decât bărbaţii, lucru pe care l-am specificat şi în ultima declaraţie politică susţinută în plenul Camerei Deputaţilor. Chiar dacă sunt mai multe motive care duc la decalajele de salarizare, discriminarea de gen este printre acestea şi este, în opinia mea, inacceptabilă. Principiile mele privind eliminarea discriminării de gen le voi susţine şi săptămâna aceasta, când voi participa la un simpozion pe această temă, la Paris” a mai declarat deputatul PSD.

“Fac un apel pe această cale către public: discriminarea de gen le poate afecta pe oricare dintre femeile din viețile noastre: mame, fiice, surori, soții sau iubite. Trebuie să reușim să împiedicăm acest lucru pentru binele lor și, în final, pentru binele familiilor din societatea noastră. Avem nevoie de susținerea și semnăturile voastre pentru a-i convinge pe colegii mei din Camera Deputaților de importanța și necesitatea ca propunerea legislativă, care ar asigura crearea unui climat potrivit pentru o reală egalitate de șanse între bărbații și femeile din România, să fie adoptată” a spus Ana Birchall. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.