Acasă Politic Bucuresti: S-a stins Geo Costiniu

Bucuresti: S-a stins Geo Costiniu

DISTRIBUIȚI

124104 – 12112013 – Geo Costiniu, actor al Teatrului Odeon din Capitală, a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 63 de ani. El va fi înmormântat sâmbătă. Ultimii ani ai vieții și i-a petrecut, din cauza bolii, departe de scenă.   Considerat un adevărat Alain Delon al României,

Geo Costiniu a debutat pe scena Teatrului Bulandra, sub îndrumarea regizorului Liviu Ciulei, pe când era student în anul al IV-lea. În facultate, îi avusese ca profesori pe Dem Rădulescu și Octavian Cotescu. Artistul rămâne cunoscut publicului în special pentru rolurile din filmele „Paraşutiştii” şi „Septembrie”.

Geo Costiniu a început să joace în producţii de televiziune încă de la vârsta de 8 ani, fiind considerat un actor foarte talentat, iar la 14-15 ani juca în spectacole la Casa Studenţilor din Bucureşti.

După absolvirea facultăţii, a fost repartizat la Teatrul Naţional din Iaşi, unde a jucat în anii 1973 – 1974.

Din 1974, a fost actor la Teatrul Giuleşti (actualul Odeon) din Bucureşti, pe scena căruia a interpretat numeroase roluri, în piese celebre, ca „Pălăria florentină”, „Omul care a văzut moartea”, „Patima roşie”, „Marchizul de Sade”.

A debutat în filme în anul 1972, în pelicula „Paraşutiştii”, de Dinu Cocea. În 1978, joacă în filmul lui Timotei Ursu în „Septembrie”, o poveste de dragoste care l-a făcut celebru în rândul spectatorilor.

Printre filmele în care a jucat se numără „Aştept provincia” (1995), „Neînvinsă-i dragostea” (1993), „Patul conjugal” (1993), „Capul de răţoi” (1992), „Întâmplări cu Alexandra” (1989), „De ce are vulpea coadă?” (1988), „Nişte băieţi grozavi” (1987), „Un oaspete la cină” (1987), „Ora zero” (1979). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.