Acasă Politic Bucuresti: Trotuar rulant la Gara de Nord

Bucuresti: Trotuar rulant la Gara de Nord

DISTRIBUIȚI

123902 – 04112013 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. a fost prezent duminica la statia intermodala Pasaj Basarab, unde a verificat functionalitatea trotuarului rulant care face legatura intre Gara Basarab, statia intermodala Basarab si Gara de Nord.

Cu aceasta ocazie, Oprescu a explicat ca au fost finalizate toate formalitatile necesare privind punerea in functiune a trotuarului, astfel incat, incepand de duminica, acesta poate fi folosit.

„Iata ca, odata cu punerea in functiune a trotuarului rulant care face legatura intre statia intermodala, Gara de Nord si Gara Basarab, nodul intermodal Pasaj Basarab este complet. Astfel, se asigura legatura cu mijloacele de transport in comun de pe inelul principal de circulatie: autobuze, troleibuze, tramvai, tren si metrou. In acest fel se explica utilitatea si necesitatea statiei de tramvai construita pe Pasajul Basarab. Cetatenii Bucurestiului merita sa simta si sa vada ca pot trai civilizat si le multumesc inca o data constructorilor ca au reusit sa duca la bun sfarsit aceasta lucrare, primul trotuar rulant, dintr-un nod intermodal. Ne procupa acum sa mentinem aceast trotuar in conditii optime de functionare”, a declarat primarul general.

Trotuarul rulant face legatura intre Gara de Nord, Gara Basarab si statiile intermodale de pe Pasajul Basarab. Acesta este amplasat pe peronul 1 al Garii de Nord si are o capacitate maxima de 6.000 de persoane pe ora/sens.

Astfel, la iesirea din cele doua vestibule si din statia de metrou calatorii pot accesa actuala intrare in Gara de Nord de unde pot fi utilizate trotuarele rulante.

Lungimea totala a lucrarii este 240 m si este compusa din 6 trotuare rulante, cate trei pentru fiecare sens, cu o lungime de 80 m fiecare. Trotuarul este dotat cu senzori de viteza si pasageri

Trotuarul este in intregime acoperit, asigurandu-se confortul calatorilor si protectia de ploi sau vant. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.