Acasă Politic Bucuresti: Veste bună pentru ucenicii bijutieri

Bucuresti: Veste bună pentru ucenicii bijutieri

DISTRIBUIȚI

124008 – 07112013 – Camera de Comerţ şi Industrie a României a găzduit vernisajul expoziţiei Lucebianca in Bucharest, ocazie de relansare a industriei prelucrării metalelor perţioase în România, prin semnarea acordului de colaborare între Reprezentanţa în Italia a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, CONF. ASCA – Confederaţia

Meşteşugărească de Servicii, Comerţ şi Agricultură, (Confederazione Artigianato Servizi Commercio e Agricoltura.) şi APA Asociaţia Meşteşugarilor din Provincia Napoli (Associazione Provinciale Artigianato Napoli.).

La evenimentul organizat la Camera Naţională a fost prezent Eugen Terteleac, preşedintele reprezentanţei în Italia a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, care a subliniat multiplele implicaţii şi efecte în economia României şi pentru dezvoltarea relaţiilor româno-italiene.

Pe de o parte, evenimentul a marcat prezenţa pentru prima dată în România a firmei italiene Lucebianca, care a prezentat publicului român cele mai noi colecţii de bijuterii sub mărcile proprii consacrate: leBebé gioielli, Qabala şi Vera.

Pe de altă parte, prin semnarea acordului de colaborare, se instituţionalizează o inţiativă românească de a înfiinţa o şcoală de meserii pentru şlefuirea şi prelucrarea materialelor preţioase, pe care părţile semnatare o vor promova şi finanţa prin acţiuni concertate .

„Părţile vor încuraja şi facilita încheierea de contracte şi de alte acorduri de cooperare, între instituţii şi companiile de specialitate din cele două state”, se arată în acordul semnat la Bucureşti de români şi italieni.

Comunitatea de afaceri din România va putea astfel beneficia de schimbul de expertiză, tehnologii şi profesionalism, pentru care companiile italiene producătoare de bijuterii sunt renumite în întreaga lume. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.