Acasă Politic Bucuresti: Viviane Reding, tradusă greşit

Bucuresti: Viviane Reding, tradusă greşit

DISTRIBUIȚI

123913 – 04112013 – Comisarul european pentru Justiție, Viviane Reding, nu a făcut comentarii negative la adresa României, afirmațiile acesteia fiind traduse eronat, a clarificat, luni, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Aceeași opinie a fost reiterată și de premierul Ponta.„Doamna Reding a avut un interviu pe altă temă, o altă

abordare strictă în funcția pe care a avut-o de comisar după atâția ani de zile. A făcut o treabă bună, eu am o relație foarte bună cu ea, nu a spus nimic de România și nici nu a făcut comentarii negative la adresa României. E o traducere eronată (…) pe care ați preluat-o toți. Eu știu despre ce este vorba și știu cum este interviul făcut de domnia sa într-un ziar german și vă rog să traduceți asa cum trebuie contextul. E o discuție pe care domnia sa a avut-o cu privire la instrumentele pe care Comisia Europeană le are și cu privire la acea opțiune nucleară în cazul în care în anumite state există derapaje de la statul de drept”, a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului.

Premierul Ponta a subscris acestei păreri, spunând că presa a făcut o traducere eronată în ceea ce privește comentariile lui Viviane Reding.

”Întâi sigur că am luat și eu în serios (nr. declarațiile Vivianei Reding), după care am văzut că evident că nu a zis așa și este o traducere specific românească. Norocul meu că m-am obișnuit cu presa română care traduce după ureche câteodată. De altfel și presa germană punea întrebări de forma este adevărat că, iar biata doamnă Reding n-a zis asta de România și Bulgaria”, a spus Ponta.

Comisarul european Viviane Reding a acordat un interviu publicației germane Die Zeit, în cadru căruia s-a referit explicit la România și Ungaria drept țări în care nu se respectă statul de drept. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.