Acasă Politic Bucureşti: 30 de echipe tinere concureză pentru cea mai bună invenţie a...

Bucureşti: 30 de echipe tinere concureză pentru cea mai bună invenţie a anului

DISTRIBUIȚI
Salonul_Naional_de_Inventic_i_Creaie_tiinific_pentru_Tineret

Salonul_Naional_de_Inventic_i_Creaie_tiinific_pentru_Tineret124268 – 19112013 – Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, împreună cu secretarul de stat Cristian Cosmin, vor fi prezenţi miercuri, 20 noiembrie a. c., la deschiderea “Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret 2013”, care se va desfăşura la Complexul Expoziţional Romexpo.

            În cadrul celei de-a XI – a ediţii a acestui eveniment, organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, 30 de echipe de tineri inventatori din întreaga ţară, vor concura pentru cea mai bună invenţie a anului.

            Printre expozanţi participă şi Ionuţ Budişteanu, tânărul care a conceput un sistem prin care automobilul se poate conduce singur şi care a obţinut marele premiu la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) din SUA. Pentru meritele sale, românul a fost inclus în topul celor mai influenţi 16 tineri din lume în 2013. De asemenea, printre concurenţi se numără şi The Solar Architect din Constanţa, ocupanţii locului 2 la concursul Space Settlement Design Contest organizat de NASA Ames Research Center, precum şi Catană Andreea Diana, ocupanta locului 9 în cadrul aceluiaşi concurs.

            “Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret 2013” se va desfăşura în perioada 20-24 noiembrie 2013. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.