Acasă Politic Bucureşti: A început forumul economic Europa Centrală şi de Est – China

Bucureşti: A început forumul economic Europa Centrală şi de Est – China

DISTRIBUIȚI
forum1

forum1124411 26112013 – La Palatul Parlamentului a început forumul economic Europa Centrală şi de Est-China la care pe lângă liderii de guverne şi premierul chinez, Li Keqiang, participa şi peste 1000 de oameni de afaceri.  În deschiderea forumului, premierul Victor Ponta a declarat că relaţiile României cu China sunt foarte puternice, iar momentul în care se desfăşoară acest forum este unul important.

           Premierul chinez, Li Keqiang, a declarat luni, la Palatul Victoria, că suma contractelor comerciale semnate la București, între cele două părți, este „uriașă”.

            „Vreau să vă asigur că suma este uriașă. Grupul de lucru va discuta și proiectele privind calea ferată rapidă și cele în domeniul infrastructurii și cu toate aceste colaborări se va depăși valoarea și suma inițial stabilită în contracte. Nu vreau să spun un plafon pentru sumă, aș dori să fie o surpriză”, a precizat premierul chinez, la finalul întâlnirii bilaterale dintre delegațiile română și chineză, întrebat cu privire la valoarea contractelor comerciale dintre România și China.

            Șeful Executivului de la Beijing a apreciat că relațiile dintre cele două țări sunt excepționale, iar România este tratată ca „un partener strategic” de către China.- www.promptmedia.ro

                                    

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.